Mainos
Mainos

Salama iski varusmiesten leiriin — kahdeksan loukkaantui

Salama on iskenyt varusmiesten telttaan tai sen lähettyville Hangossa, Syndalenin harjoitusalueella. Teltassa oli kahdeksan Merisotakoulun reserviupseeriosaston oppilasta, jotka kaikki ovat saaneet vammoja.

Merisotakoulun johtajan, kommodori Veijo Taipaluksen mukaan yksi oppilaista on kiidätetty Medi-Helillä Helsinkiin sairaalaan jatkotutkimuksiin. Hengenvaaraa ei kuitenkaan ole.

– Seitsemän muuta on lähetetty myös jälkitarkastuksiin, Taipalus kertoo MTV3 Uutisille.

He saivat lieviä palovammoja.

Taipaluksen mukaan majoitusteltta on pysynyt vaurioitumattomana. Onnettomuuden sattuessa Syndalenin harjoitusalueella olivat käynnissä Merisotakoulun sotilastaitokilpailut

– Pojat ovat heränneet salamaniskuun ja yksi heistä hälytti apua läheiseltä majoitusalueelta. Muutaman minuutin sisään on saatu hälytysajoneuvot liikkeelle. Siten toiminta oli ripeää.

Taipaluksen mukaan tunnelma on ollut paikalla olleiden varusmiesten osalta sekava.

– Nyt koko joukko kerätään kokoon. Ja harjoitus näiltä osin päättyy tähän (aamuseiskalta). Muuten se olisi päättynyt puolelta päivin.

Katso Iida Ylisen raportti Hangosta (Kymmenen uutiset 1.7.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme