Mainos
Mainos

Salamat ovat sytyttäneet tuplasti rakennuspaloja

Salamat ovat sytyttäneet poikkeuksellisen paljon rakennuspaloja tänä vuonna. Syyskuun loppuun mennessä tapauksia oli ollut 170, mikä on kaksi kertaa enemmän kuin koko viime vuonna.

Pelastusopiston keräämät tiedot osoittavat, että eniten ukkossää sytytti rakennuspaloja Uudellamaalla ja Pirkanmaalla.

Keskimäärin salamat aiheuttavat vuosittain reilut 80 rakennuspaloa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan Suomessa salamoi viime kesänä keskimääräistä enemmän.

- Maahan iskeviä salamoita paikannettiin 170 000, kun vuosittainen keskiarvo on noin 140 000 salamaa, kertoo tutkija Antti Mäkelä.

Ukkosia oli paljon etenkin touko-, heinä- ja elokuussa.

Finanssialan Keskusliiton mukaan suomalaiset ovat suojautuneet puutteellisesti ukkosta vastaan.

- Monet eivät ymmärrä sen merkitystä. Etenkin haja-asutusalueilla siihen pitäisi panostaa enemmän, sanoo johtaja Risto Karhunen Finanssialan Keskusliitosta.

Finanssialan Keskusliiton mukaan salamat sytyttävät vuosittain yhdestä kahdeksaan suurpaloa. Tänä vuonna yhtä suurta navettapaloa epäillään salaman aiheuttamaksi. Kyseessä on suurpalo, kun vakuutusyhtiön korvaussuma ylittää 200 000 euroa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot