Mainos
Mainos

Salametsästysvyyhdessä myös karhun salakaato

Ylä-Savon salametsästysvyyhdessä on paljastunut myös karhun törkeä salakaato.

Hirvien laajamittaisen salametsästyksen lisäksi Ylä-Savossa on paljastunut nyt myös törkeä karhun salakaato. Satelliittipantaa kantanut karhu ammuttiin talvipesälle Sonkajärvellä. Nilsiän käräjäoikeus vapautti tänään poliisin esityksestä neljä hirvien salametsästyksestä epäiltyä miestä. Vangittuna on edelleen laittoman lihan välittämisestä epäilty yritysjohtaja.

Nyt tutkinta on edistynyt uudella tavalla, kun poliisi on päässyt myös lihan välittäjien kimppuun. Yli joulun vangittuna olevaa iisalmelaista toimitusjohtajaa epäilläänlaittoman lihan välityksestä Etelä-Suomeen.

Poliisi paljasti tänään, että salametsästys on laajentunut myös karhuihin. Esitutkinnassa on selvitety vangittuna olleiden yhteyksiä törkeään karhun teloittamiseen Sonkajärvellä.

Talviunilta herätetty karhu kantoi Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen uusinta GPS-satelliittipantaa. Tutkijat löysivät pannan pesästä, lihat ovat kateissa.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 23.12.2002).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme