Mainos
Mainos

Salibandy vaarallisin urheilulaji

Puolet kaikista urheiluvammoista tulee salibandyssä. Erityisen vaarallinen laji on silmille. Lääkärit haluaisivatkin muuttaa sääntöjä niin, että suojalasit tulisivat pakollisiksi.

Salibandy on lisännyt suosiotaan jo usean vuoden ajan. Pelien kovetessa myös urheiluvammojen riski on kasvanut. Salibandystä onkin tullutkin vaarallisin laji, jos mittarina käytetään vammojen määrää. Puolet kaikista urheilussa tapahtuvista silmävammoista sattuu salibandyssä.

- Tämä näyttää olevan yllättävän merkittävä silmävammojen aiheuttaja. Meilläkin on ollut seitsemän silmävammaa kahden kuukauden aikana, mikä on aika paljon, ja suurin osa näistä on lapsia, sanoo apulaisylilääkäri Jukka Nevalainen Oulun yliopillisesta sairaalasta.

Jopa kahtasataa lentävä reikäpallo on yleisin syy silmävammaan. Läheskään kaikki eivät hakeudu hoitoon silloin, kun vamma ei vaikuta vakavalta.

- Kammiokulman repeäminen silmässä saattaa pitkällä tähtäimellä tehdä silmänpainetaudin, ja silmänpainetauti taas sitten voi olla hankala hoitaa tällaisen vamman jälkeen. Se voi jopa viedä näön vuosien aikana, Nevalainen kuvailee.

Nyt lääkärit haluisivatkin saada sääntömuutoksella suojalasit pakollisiksi kaikille pelaajille.

Tutkimuksen mukaan vamman saaneista noin puolet ilmoitti haluavansa käyttää jatkossa suojalaseja.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 22.12.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot