Mainos
Mainos

Salmisaaren hiilipalon kaasut haisevat Ruoholahdessa

Helsingin Salmisaaren voimalan hiilivarastoissa on syttynyt kytöpalo. Alueen asukkaita kehotetaan sulkemaan ikkunat ja ilmastointi, jos he havaitsevat mädiltä kananmunilta haisevan kaasun hajua. Pelastuslaitos säi hälytyksen kello 9.37.

Maanalaisen hiilisäiliön savukaasuja tuuletetaan Tammasaarenkadulla sijaitsevan kuilun kautta.

Päivystävän palomestarin Taisto Hakalan mukaan hiilisiilon palo on jo hallinnassa. Kytöpaloa sammutetaan typen avulla, minkä vuoksi maanalaisista siiloista purkautuu sammutuksesta syntynyttä kaasua. Syntynyt kaasu haisee pahalta, sillä siinä on rikkiyhdisteitä. Pelastuslaitoksen mukaan kaasu ei ole vaarallista.

Poliisi on eristänyt Tammasaarentien, koska savukaasuja tuuletetaan kadulla sijaitsevan kuilun kautta.

Kyse ei ole varsinaisesta tulipalosta, vaan hiilet kytevät maan alla.Salmisaaren voimalassa on neljä maanalaista hiilisäiliötä. Palo on noin 70 metriä maan alla. Hiilisiilot ovat 60 metriä korkeita.

Palolaitoksen savusukeltajia ei päästetty säiliölle, koska hiilivaraston tunnelin palo-ovesta mitattiin 300 asteen lämpötila.

Siilopalon sammuttamiseen voi kulua useita tunteja. Hakala kertoo, että hiilivoimaloiden siiloissa syttyy paloja silloin tällöin, sillä hiili syttyy melko helposti itsestään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme