Mainos
Mainos

Salmonellatartunta 11 henkilölle helsinkiläisessä ravintolassa

Yksitoista helsinkiläisessä lounasravintolassa syönyttä henkilöä on saanut salmonellatartunnan.

Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen, Helsingin kaupunginsairaalan epidemiologisen yksikön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen selvitysten perusteella samassa helsinkiläisessä lounasravintolassa syöneillä yhdellätoista henkilöllä on todettu ruokamyrkytysoireita. Oireiden aiheuttajaksi on osoittautunut Salmonella Oranienburg –bakteeri. Seitsemältä potilaalta eristetyt Salmonella-kannat olivat keskenään identtiset.

Todettujen tapausten oireet ovat alkaneet 25.8 - 2.9. Kuusi tartunnan saaneista on helsinkiläisiä ja muut ovat kotoisin muualta pääkaupunkiseudulta. Uusia tartuntoja ei ole todettu. Salmonellaruokamyrkytysepidemian syitä selvitetään parhaillaan kyselytutkimuksella.

Suomessa raportoidaan vuosittain noin 2 500- 3 000 Salmonella- tapausta, joista alle 20 % on kotimaisista tartuntalähteistä. Helsingissä todetaan vuosittain noin 300 salmonellatapausta, näistä 6 - 10 % on yksittäisiä kotimaisia tapauksia.

Helsingin kaupungin ympäristökeskus ja terveyskeskus sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos seuraavat tilannetta ja tiedottavat tarvittaessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot