Mainos
Mainos

Salolainen ei lähde presidenttipeliin

Kokoomuksen entinen puheenjohtaja ja Suomen nykyinen Lontoon-suurlähettiläs Pertti Salolainen haluaa pysyä täysin presidenttikeskustelun ulkopuolella. Hän toimitti keskiviikkona julkisuuteen tiedotteen, jossa hän ilmoittaa, ettei hän ole käytettävissä ehdokkaaksi.

Salolainen, Pertti

-Sen johdosta, että nimelläni on presidenttiehdokaskeskustelussa spekuloitu ja kantaani kokoomuslaisten taholta tiedusteltu, ilmoitan, etten ole ollut enkä ole käytettävissä presidenttiehdokkaana. Haluan pysyä koko asiasta täysin sivussa, Salolainen korostaa tiedotteessaan. Hän sanoo olleensa ylipäänsä haluton kommentoimaan presidenttikeskustelua millään tavalla.

Salolainen pyrki kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi kuusi vuotta sitten. Hän kuitenkin hävisi jäsenäänestyksessä Raimo Ilaskivelle. Viime aikojen keskustelussa joissain puheenvuoroissa on Salolaisenkin nimi tullut esiin. Mikään kärkinimi hän ei kuitenkaan ole ollut.

Kokoomus jäi eilen hämmentyneeseen tilaan, kun puheenjohtaja Sauli Niinistö ilmoitti pitkän pohdinnan jälkeen lopullisesti, että hän ei aio asettua ehdolle. Kokoomuksen on määrä päättää presidentinvaalikuvioistaan ylimääräisessä puoluekokouksessa 30. lokakuuta. Niinistö toivoi puolueväeltä avointa keskustelua ehdokastilanteesta.

Helsingin kokoomus ryhtyi heti tänään toimiin, kun se ilmoitti kysyvänsä paikallisyhdistystensä puheenjohtajien kantaa presidenttikysymykseen. Puheenjohtajilta kysytään vastauksia Niinistön esittämien vaihtoehtojen mukaisesti. Ensimmäisessä vaihtoehdossa lähdetään siitä, että kokoomuksen tulisi nimetä oma ehdokas varsinaisesta kokoomuspiiristä. Samalla kysytään myös ehdokkaan nimeä.

Toisessa vaihtoehdossa lähdetään siitä, että kokoomuksen tulisi joko tukea Elisabeth Rehniä tai jotain muuta porvarillista ehdokasta. Tälle muulle ehdokkaalle pyydetään myös nimeä. Kolmantena vaihtoehtona on, että kokoomuksen kannattajat tehköön ratkaisun ilman puolue-elimiä tai suosituksia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme