Mainos
Mainos

Salolainen: EU:n laajentumiselle jarrua

Ministeri Pertti Salolaisen mielestä EU:n nopea laajentuminen estää unionia keskittymästä teollisuuspolitiikkaan ja asemaansa maailmassa.

Ministeri Pertti Salolainen moittii EU:ta liian nopeasta laajentumisesta. Salolainen sanoi Yleisradion Lauantaiseurassa, että unionin pitäisi keskittyä teollisuuspolitiikkaan ja asemaansa maailmassa. Hakijamaiden pitäisi tulla jäseniksi talousalue Etan kaltaisen odotushuoneen kautta.

- Minun mielestäni laajentumisen pitäisi olla hitaampaa. Siinä ei pitäisi tehdä ennakkopäätöksiä, että minä vuotena jokin maa otetaan, vaan katsotaan kuinka ne kypsyvät, linjasi Salolainen.

Laajentuminen on Salolaisen mielestä johtanut siihen, ettei EU pysty tekemään niitä kunnianhimoisia asioita, joita sen pitäisi tehdä. Turkin jäsenyyttä on hänen mielestään aivan turha kiirehtiä.

Presidentinvaaleista Salolainen totesi, ettei hän itse ole valmis kokoomuksen ehdokkaaksi. Hän sanoi pyrkineensä ehdokkaaksi tosissaan vuonna 1994, mutta ei enää halua siihen tehtävään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme