Mainos
Mainos

Salolainen lataa: Venäjä-pelon takia emme ole Natossa – VIDEO

Ukrainan kriisi vaikuttaa Suomen asemaan Venäjän naapurimaana. Useiden asiantuntijoiden mukaan Ukrainan kriisi on eräänlainen ennakkotapaus siitä, mitä Venäjä voi raja-alueillaan tehdä.

Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolaisen mukaan Suomi on mielenkiintoisessa paikassa maantieteellisesti.

– Sanotaan nyt suoraan: Suomihan ei ole liittynyt Natoon, koska olemme ottaneet huomioon Venäjän intressit, Salolainen sanoo.

Salolaisen mukaan Ukrainan kriisi ei kuitenkaan luultavasti muuta Nato-keskustelun suuntaa merkittävästi. Suomella ei hänen mukaansa myöskään ole syytä huoleen, mutta Ukrainan tapahtumia on seurattava tarkasti.

Ukrainan liikekannallepano kuulostaa ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Salolaisen mielestä hirvittävältä.

– Tässä alkavat kylmän sodan kaiut kajahdella. Kun näinkin suuri valtio kuin Ukraina aloittaa liikekannallepanon, on se vakava ja valtava asia. Joutuu vain rukoilemaan, että kaikki päättyisi hyvin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme