Mainos
Mainos

Salolainen: Venäjä toivoo, että EU hajoaisi

Eurooppa-neuvosto valmistautuu tiukkoihin neuvotteluihin Britannian EU-jäsenyydestä. 

Britannia vaatii maakohtaisia löyhennyksiä useisiin unionin periaatteisiin. Konkreettisimmat vaatimukset koskevat maahantulijoiden ja vierastyöläisten sosiaaliturvaa ja lapsilisiä. Euroopan pääministerit kokoontuvat asian tiimoilta Brysseliin huomenna.

Pääministeri Juha Sipilä uskoo huippukokouksen tuovan sovun Britannian EU-vaatimuksiin. Sipilän mukaan Britannian lähtö EU:sta olisi monella tapaa katastrofaalista taloudellisesti ja monessa muussakin mielessä.

Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja, entinen Suomen Lontoon-suurlähettiläs Pertti Salolainen kertoo MTV Uutisille, että Britannialla on melko vahva neuvotteluasema.

-Kaikki haluavat, että Britannia Säilyy EU:ssa, koska se olisi melkoinen katastrofi, jos he lähtevät. Sen takia muut haluavat joustaa.

Salolainen toteaa, että vaarana on, että joku muu jäsenmaa seuraa perässä, mikäli Britannialle nyt annetaan lupa poiketa EU:n yhteisistä sopimuksista.

-Se täytyy sitten nähdä, että miten nämä joustot menevät läpi ja miten kansanäänestyksessä käy. Jos Britannia saa joustoja läpi, niin on mahdollista, että muut alkavat vaatia niitä seuraavassa vaiheessa lisää.

Salolainen toteaa Yhdysvaltojen voimakkaasti korostaneen, että Britannian pitää pysyä EU:ssa, jotta Eurooppa säilyy yhtenäisenä. 

-Venäjä toivoo, että EU hajoaisi, koska Venäjä ei ole milloinkaan halunnut oikein tunnustaa Euroopan unionia, vaan se harjoittaa hajoita ja hallitse –periaatetta EU:ta kohtaan, Salolainen kommentoi.

Salolaisen mukaan Britannian lähtö olisikin erittäin vakava isku Euroopan yhtenäisyydelle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme