Mainos
Mainos

Salonjoen jäät uhkaavat Meriniityn teollisuusaluetta

Salonjoen Moisionkoskeen kerääntynyt jääpato on lähtenyt liikkeelle.

Jäitä kertyy nyt joen alajuoksulle, jossa kolme kaivinkonetta on ollut sitä poistamassa. Paikalle ollaan tuomassa neljättä kaivinkonetta.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Mika Kontio kertoo, että joen vesi on korkealla koko kaupunkialueella, mutta toistaiseksi ei ole tullut ilmoituksia kiinteistöihin tulvineesta vedestä.

Suurin uhka tulvavahingoille on Meriniityn teollisuusalueella, jossa vesi on jo noussut osittain kiinteistöjen pihoille sekä Satamakadulle.

Myös alueella sijaitsevat sähköyhtiö ja jätevedenpuhdistamo ovat varautuneet tulvaan. Pelastuslaitos on myös varmistanut alueella sijaitsevan polttoainejakeluaseman tilanteen.

Moisionkosken silta, osia jokivarren pyöräteistä sekä Satamakatu Meriniityn risteyksestä Vuohensaareen päin on suljettu liikenteeltä.

- Joen alajuoksulle mahdollisesti muodostuva jäätulppa on nyt suurin huolenaiheemme. Jos jää pakkautuu pahasti, vesi alkaa nousta Meriniityn lisäksi myös keskusta-alueella, Kontio sanoo.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme