Mainos
Mainos

Sampo Pankissa makaa opintolainarästejä miljoonan arvosta

Sampo Pankin tietoliikenneongelmat opintolainojen osalta jatkuvat, kertoo Keskisuomalainen. Sampo Pankissa makaa tällä hetkellä jopa miljoonan euron arvosta hoitamattomia opintolainoja, joista pankki ei ole pystynyt toimittamaan maksuvaatimuksia Kansaneläkelaitokselle. Kela ei ole siis päässyt karhuamaan saatavia lainan takaisinmaksun laiminlyöneiltä opiskelijoilta.

Ongelmat alkoivat Sampo Pankin mukaan keväällä 2008, jolloin pankin tietojärjestelmät linkitettiin sen emoyhtiön järjestelmiin. Pahimmillaan lainarästit ovat lojuneet pankissa viime vuoden kesäkuusta lähtien.

Maksuvaatimus lähtee pankilta Kelalle siinä vaiheessa, kun opiskelijaa on muistutettu rästeistä moneen kertaan ja hänen lainansa on jo irtisanottu.

Vielä keväällä Kela varasi ylimääräistä rahaa miljoonarästien maksuun, mutta nyt jatkuva varautuminen on lopetettu. Sampo Pankin arvion mukaan maksuvaatimussuma saadaan purettua vähitellen alkusyksyn aikana.

Sampo Pankin opintolainoihin liittyvät ongelmat ovat aiheuttaneet Kelassa niin paljon lisätyötä, että Sampo korvaa kustannuksia Kelalle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme