Mainos
Mainos

Sampo Pankki myöntää tietoturvaongelman

Sampo Pankki myöntää verkkosivustollaan olleen turvallisuusongelman. Pankin mukaan kyseessä oli verkkopankkisivustolla ollut puute, ei tietoturva-aukko. Ongelma on pankin mukaan nyt korjattu.

Sampo Pankin viestintäjohtajan Hannu Vuola sanoo, ettei puute missään vaiheessa vaarantanut verkkopankin toimintaa.

Ongelma ilmeni, kun netin keskustelupalstoille ilmestyi räväköitä kommentteja Sampo Pankin verkkopankin tekniikasta ja tietoturvasta.

Muun muassa Tietokone-lehden erään blogin kommentoijat kirjoittivat, että Sampo Pankin verkkopankkisivustoilla oleva haavoittuvuus mahdollistaa Sampo Pankin sivujen väärentämisen ja phishing- eli kalasteluhyökkäysten tekemisen. Yksi blogin kommentoijista oli jopa tehnyt Sampo Pankin osoitteessa näennäisesti sijaitsevan Nordean verkkopankin sisäänkirjautumissivun.

Kortteja takaisin käyttöön

Sampo Pankin pääsiäisenä tekemän tietojärjestelmäloikan kipuilu ei ole muutenkaan hellittänyt kokonaan tänään. Pankin verkkosivut kärsivät edelleen teknisistä ongelmista. Verkkosivun ongelmat eivät haittaa verkkopankkia.

Sampo Pankin viestintäjohtajan Hannu Vuolan mukaan verkkopankki on toiminut ongelmitta. Hän arvioi iltapäivällä, että pankin verkkosivutkin saadaan toimintaan vielä tämän illan aikana.

Myöskin korttimurheet ovat kiusanneet Sampo Pankin asiakkaita alkuviikon aikana. Eilen Sampo Pankki kertoi, että joidenkin yhdistelmäkorttien käyttö oli takunnut pahoin, ja ongelmaa korjattiin. Myöhemmin paljastui, että ongelmia oli ollut muillakin korteilla.

- Syynä on ollut se, että lähetimme ennen pääsiäistä asiakkaille uusia kortteja ja kerroimme, että kortti vaihtuu. Asiakkaat olivat tiistaina yrittäneet käyttää vanhoja kortteja, eivätkä kortit tietenkään toimineet, Vuola kertoi.

Hänen mukaansa näitä kortteja on noin 20 000 ja pankki palauttaa nyt kortit uudelleen käyttöön. Kortit ovat voimassa niihin merkittyyn päättymisaikaan saakka, mutta Vuola kehottaa asiakkaita kuitenkin käyttämään uusia kortteja.

Ongelmat alkoivat pääsiäisenä

Verkkosivut kaatuivat pääsiäisen aikana, kun Sampo Pankki aloitti emopankki Danske Bankin tietojärjestelmään siirtymisen. Sivujen korjaus on jatkunut yön ja aamun aikana.

Verkkosivun ongelmat eivät haittaa verkkopankkia. Sampo Pankin verkkopankkiin pääsee tilapäisen verkkosivun kautta. Sivuilla on pankin mukaan ollut ruuhkaa suuren kävijämäärän takia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme