Mainos
Mainos

Sanasota ruotsin kielestä kiihtyy

RKP:n puheenjohtaja puolustusministeri Carl Haglund arvostelee kokoomuksen nuorisojärjestöä ruotsin kielen vastaisuudesta.

Haglund puhui RKP:n puoluekokouksessa Porvoossa. Hän huomautti, että ruotsin pakollisuutta vastustavan kansalaisaloitteen takana eivät ole vain odotetut voimat Suomalaisuuden Liitto ja perussuomalaiset vaan myös kokoomusnuoret.

Haglund kiitteli kuitenkin pääministeri Jyrki Kataista (kok.) toisenlaisesta suhtautumisesta.

Haglundin mielestä kauna ruotsin kieltä kohtaan on näkynyt myös eduskunnassa. Hän viittasi kansanedustaja Jouko Skinnarin (sd.) syksyllä esittämään vaatimukseen, että Astrid Thorsin (r.) pitäisi puhua istuntosalissa suomea sekä James Hirvisaaren (ps.) puheisiin.

Haglund toivoi, että muun muassa suomenruotsalaisiin toimittajiin kohdistetun nettivihan saama huomio kääntää trendin, joka viime aikoina on tehnyt suvaitsemattomuuden entistä hyväksytymmäksi.

Hän nosti esille myös saamelaisten aseman ja sanoi saameksi, että saamelaisten asia on meidän asiamme. Kuntavaaleissa RKP:n listoilta valittiin Utsjoen valtuustoon saamelaisvaltuutettuja.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme