Mainos
Mainos

Sankarivainajia siunattiin haudan lepoon

Karjalan kannakselta ja Laatokan-Karjalasta löytyneet 18 tunnistamatonta sankarivainajaa ja Kiestingistä löydetty yksi tunnistettu sankarivainaja siunattiin haudan lepoon tänään Joensuussa.

Sankarivainajat siunasi kenttäpiispa Hannu Niskanen paikallisen papiston avustamana.

Muistotilaisuudessa Pohjois-Karjalan sotilasläänin komentaja, eversti Kari Rimpi korosti kaatuneiden kotiin tuomisen merkitystä. Hän sanoi tämän antavan sotilaille sisäistä turvallisuuden tunnetta ja lujittavan puolustustahtoa.

Tähän saakka kaatuneiden etsinnöistä on vastannut opetusministeriö. Hallitussihteeri Antti Vuorinen kertoi kuitenkin, että perusteilla on yksityinen yhdistys, joka jatkossa vastaa näistä etsinnöistä valtion sille myöntämän avustuksen turvin. Valtioiden tasolla etsintöjä koskeva yhteydenpito on edelleenkin opetusministeriön vastuulla.

Karjalan kannakselta ja Laatokan-Karjalasta löytyi tänä vuonna suoritetuissa etsinnöissä 63 sankarivainajaa, joista 45 on tunnistettavina oikeuslääketieteenlaitoksella.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme