Mainos
Mainos

Sanomalehtien liitto: Verkkolehdet muuttuvat maksullisiksi

Sanomalehtien liitto arvioi lehtien lukemisen verkossa muuttuvan osittain maksulliseksi.

– Toimitetun sisällön jakaminen täysin ilmaiseksi ei jatkossa ole taloudellisesti mahdollista, Sanomalehtien Liiton hallituksen puheenjohtaja Matti Korkiatupa sanoo.

Maailmalla suuntaus on Korkiatuvan mukaan se, että laatulehdet muuttavat verkkosisältöään osittain maksulliseksi.

Verkon yleisiä uutispalveluja on Korkiatuvan mukaan vaikea muuttaa maksullisiksi, koska saman tiedon tarjoajia on paljon. Kunkin lehden oman, ainutlaatuisen ja usein paikallisen sisällön kohdalla on kuitenkin toisin.

Sanomalehtien Liiton puheenjohtajan mukaan lehtiyhtiöt ovat joutuneet käymään toiminnan tehostamiseen ja toimintatapojen muuttamiseen tähtääviä yt-neuvotteluja viime kesästä lähtien.

Toimet ovat Korkiatuvan mukaan välttämättömiä, jotta sanomalehtien kilpailu- ja kehityskyky varmistetaan pitkällä aikavälillä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot