Mainos
Mainos

Sanoman maakuntalehdet: Pienet lukiot vaarassa

Hallitusohjelman säästöleikkuri uhkaa lakkauttaa pieniä lukioita, kirjoittaa Sanoman maakuntalehdet. Lehtien mukaan hallitusohjelmaan kirjattu lukioverkon leikkaus on kohdistumassa pieniin lukioihin, joiden korotetut valtionosuudet saatetaan lakkauttaa. Ohjelmaan on kirjattu 30 miljoonan euron vuosittaiset säästöt. Valtionosuuden korotusta on saanut, jos kunnassa on alle 200 lukiolaista.

Kuntaliitossa pelätään tällä hetkellä, että leikkaukset johtavat vääjäämättä lukioiden lakkauttamisiin. Lukion säilyttäminen vaatisi, että rahat kerätään kuntalaisilta.

Kuntaliiton erityisasiantuntija Lieselotte Eskelinen arvioi, että valtio maksaa nykyisin kunnille pienten lukioiden valtionosuuden korotusta 33,5 miljoonaa euroa.

– Kyllä siitä aika yleisesti puhutaan, että se se (leikkauskohde) on, Eskelinen sanoo.

Ylijohtaja Sakari Karjalainen opetusministeriöstä myöntää, että pienten lukioiden korotukset ovat esiintyneet hallituksen leikkaussuunnitelmissa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme