Mainos
Mainos

Sara ja Eetu suosituimmat etunimet

Viime vuoden suosituimmat lasten nimet olivat Sara ja Eetu.

Saran sai ensimmäiseksi nimekseen 379 tyttöä ja Eetu annettiin etunimeksi 531 pojalle.

Saran jälkeen suosituimmat tytön etunimet olivat Viivi, Emma, Anni ja Nea. Laura, joka on ollut useana vuonna suosituin tytönnimi, ei mahtunut enää viiden suosituimman joukkoon.

Eetun lisäksi pojat saivat nimekseen useimmiten Juho, Niko, Jere tai Veeti.

Kun myös toiset tai kolmannet nimet otetaan huomioon, kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat Maria, Emilia, Sofia, Katariina ja Johanna. Poikien osalta kärkiviisikon muodostivat Juhani, Mikael, Johannes, Matias ja Oskari. Jokin näistä nimistä oli yli neljäsosalla viime vuonna nimen saaneista tytöistä ja pojista.

Ruotsinkielisten lasten etunimistä suosituimmat olivat Ida ja Emil.

Viime vuonna kastettiin kaiken kaikkiaan yli 54 600 lasta. Suomenkielisiä heistä oli lähes 50 000 ja ruotsinkielisiä hieman yli 3000. Nimitiedot kootaan väestötietojärjestelmästä, jota ylläpitävät maistraatit ja Väestörekisterikeskus.

(MTV3)
Tilasto viime vuoden 50 suosituimmasta nimestä Tilastokeskuksen kotisivulla osoitteessa www.vaestorekisterikeskus.fi kohdassa Tilastot.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme