Mainos
Mainos

Sariola joutuu palauttamaan kirjastoapurahoja

Viime kesänä paljastui että Tuula Sariolan kirjojen todellinen kirjoittaja on Ritva Sarkola.

Opetusministeriön kirjastoapurahalautakunta on päättänyt periä takaisin Tuula Sariolalta hänen saamiaan apurahoja. Sariola joutuu maksamaan takaisin yhteensä 27 204 euroa korkoineen. Lautakunta määräsi takaisin maksettaviksi apurahat vuosilta 2001-02 sekä 2003-06.

Kirjastoapurahalautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan iltapäivällä. Kirjastoapurahalautakunnan sihteerin Esa Rantasen mukaan lautakunta oli päätöksessään yksimielinen.

Kesällä paljastui, että Ritva Sarkola on kirjoittanut Sariolan nimiinsä ottamat dekkarit. Kirjastoapurahalautakunta pyysi sekä Sarkolalta että Sariolalta selvitykset asiasta. Apurahojen säännöissä sanotaan, että ne myönnetään luovaan kaunokirjalliseen työhön.

- Saatuamme selvitykset sekä Tuula Sariolalta että Ritva Sarkolalta totesimme, että valtionavustuslain 21 pykälän perusteella meillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin periä apurahat takaisin, Esa Rantanen kertoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme