Mainos
Mainos

Sarjala vaatii kunnilta kunnon kielitarjontaa

Opetushallituksen pääjohtaja Jukka Sarjala vaatii kieltenopiskeluun alueellista tasa-arvoa.

Sarjalan mukaan jokaisen kunnan pitäisi tarjota mahdollisuus kahden pitkän kielen opiskeluun eli ottaa mukaan ns. A2-kieli ensimmäisen A-kielen lisäksi. Nyt 140 kuntaa jättää toisen pitkän kielen opetuksen järjestämättä, koska asia on kunnan omassa päätösvallassa. Osa on lopettanut A2-kielen säästösyistä. -Kielitarjonnalta on puuttunut tarvittava vakaus. Oppilaita on harhautettu ja heistä on tehty suhdannevaihtelujen uhreja, jyrähti Sarjala tänään Euroopan kielten teemavuoden päätöstilaisuudessa Helsingissä.

Nykyään 35-40 prosenttia ikäluokasta aloittaa toisen pitkän kielen opinnot. Sarjalan mukaan enemmän tarvitaan, sillä suomalaisten kielitaito keskittyy liikaa samoihin kieliin. -Suomalaisten suuri enemmistö on sivuuttanut sen vaiheen, jolloin piti perustella, miksi jokaisen peruskoululaisen on opiskeltava kahta vierasta kieltä. Kansallinen erimielisyys vallitsee nyt siitä, mitä nuo kaksi ovat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme