Mainos
Mainos

Sarjaraiskauksesta epäillyllä jopa kuusi uhria?

Poliisi pitää mahdollisena, että uhreja löytyy vielä lisää.

Helsingin poliisi epäilee vangittuna olevan 22-vuotiaan kenialaismiehen syyllistyneen ainakin kuuteen raiskaukseen tai sen yritykseen.

Rikoskomisario Markku Stenbergin mukaan poliisi on saanut miehen tuntomerkkien julkistamisen jälkeen useita yhteydenottoja, joista kaksi johtaa tutkintaan epäiltynä rikoksena. Stenberg pitää mahdollisena, että uhreja voi löytyä vielä lisää.

- Osa yhteydenotoista on ollut sellaisia, jotka eivät johda suoranaiseen tutkintaan mutta liittyvät mieheen niin, että niillä saattaa olla todistusarvoa myöhemmin. Pari juttua päätyy kuitenkin selkeästi esitutkintaan eli mies on rikoksesta epäilty, Stenberg sanoo.

Kahden tutkintaan johtavan tapauksen osalta asianomistajia ei ole vielä kuultu. Poliisi lähtee kuitenkin siitä, että molemmissa olisi kysymyksessä raiskaus.

Uhrit alle kolmekymppisiä

Helsingin käräjäoikeus vangitsi kenialaismiehen keskiviikkona todennäköisin syin epäiltynä noin kolmekymppisen naisen raiskauksesta. Raiskauksen uskotaan tapahtuneen uhrin asunnossa Helsingin Pikku-Huopalahdessa varhain sunnuntaina. Mies jäi hyvin nopeasti kiinni.

Lisäksi poliisin tietoon on tullut jo aiemmin kolme muuta epäiltyä raiskausta tai sen yritystä. Kaikkiaan tutkittavia rikoksia on siis jo kuusi. Uhrit ovat kaikki alle kolmekymppisiä.

Miehen tiedetään liikkuneen ainakin Helsingin ydinkeskustassa ja Herttoniemessä sekä Espoon puolella.

Stenberg kertoo, että miehellä on ollut tapana lyöttäytyä hänelle entuudestaan tuntemattomien naisten seuraan. Hänen käytöksensä on muuttunut tilanteen edetessä seksuaalisesti uhkaavaksi.

- Yleisesti ottaen epäilty ja naiset ovat menneet asuntoon kutakuinkin sulassa sovussa, ja tilanne on sitten muuttunut.

Ehdonalaiseen viime kuussa

Stenbergin mukaan kuvioissa on yleensä ollut jollakin tavalla alkoholi. Rikoskomisario ei kuitenkaan halua paljastaa, kuinka moni epäiltyjen raiskausten uhreista on ollut tapahtumahetkellä humalassa.

Epäilty on ollut kuulusteluissa poliisin mukaan yhteistyökykyinen. Hän muun muassa myöntää olleensa naisten seurassa mutta kiistää jyrkästi rikokset.

Samainen mies tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi vankeuteen Kaisaniemen puistossa viime vuoden heinäkuussa tapahtuneesta raiskauksesta. Hän pääsi ehdonalaiseen vapauteen heinäkuun alkupuolella.

Ulkomaalaisvirasto on tehnyt päätöksen miehen karkottamisesta, mutta tämä on valittanut tuomiosta.

Syytteen nostamisen määräaika on 4. lokakuuta.

Vangittu kenialaismies on 177-senttinen ja tanakkavartaloinen. Hänellä on lyhyet mustat ja kiharat hiukset. Miehen tunnistaa erityisesti tämän ontuvasta kävelytyylistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme