Mainos
Mainos

Sarkomaa ei kannata oppivelvollisuuden pidentämistä

Opetusministeri Sari Sarkomaa (kok.) ei usko, että oppivelvollisuuden pidentäminen ratkaisisi koulutuksesta syrjäytymisen ongelmaa. Hän ehdottaa kirjoituksessaan sunnuntain Helsingin Sanomissa, että voimavaroja ohjattaisiin oppimisongelmien varhaiseen havaitsemiseen ja niiden ehkäisyyn.

-Pahimmillaan oppivelvollisuusiän pitkittäminen vain siirtäisi ongelmia tuomatta itse asiaan ratkaisua. Toimien on oltava juuri päinvastaisia, hän esittää. POP-ohjelma on hänestä juuri oikean suuntainen.

Parhaillaan toteutettava POP-ohjelma (perusopetus paremmaksi) suuntaa vaalikauden aikana 80 miljoonaa euroa perusopetuksen kehittämiseen. Ohjelman ensimmäisiä toimia ovat erityisopetuksen ja oppilaanohjauksen parantaminen sekä koulujen kerhotoiminnan elvyttäminen.

Lukuvuonna 2006-2007 lähes seitsemän prosenttia peruskoulunsa päättäneistä lopetti opintonsa jo tässä vaiheessa. Heitä oli 4455.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme