Mainos
Mainos

Sarkomaa kannattaa kuntien vero-oikeutta

Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtajan mielestä kuntien oikeus kerätä omat veronsa olisi tarpeen erityisesti nyt, kun hallitus ei anna kunnille riittävästi varoja palvelujen hoitoon.

Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja Sari Sarkomaa pitää SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman kuntaveroajatusta tervetulleena ja oikeansuuntaisena.

Sarkomaa toteaa kannanotossaan, että Heinäluoman esitys on kuitenkin täysin päinvastainen vastikään esitetylle aluekuntamallille, jossa verotusoikeus siirtyisi aluekunnille.

Heinäluoma esittää maanantaina ilmestyvässä Polemiikki-lehdessä mallia, jossa kunnat saisivat itse kerätä verotulonsa käyttömenoihin.

Sarkomaan mukaan ajatus ei ole mitenkään uusi; kokoomus nosti asian esille viime puoluekokouksessa hyväksytyssä Kunta-asiakirjassa.

- Kokoomuksen mielestä kuntien päätöksenteon vaikutusta kunnan talouteen on vahvistettava. On myönteistä, että Heinäluoma on tullut veroajatuksissaan kokoomuksen linjoille, Sarkomaa kiittelee.

Malli on Sarkomaan mukaan nyt entistäkin kannatettavampi, koska Matti Vanhasen hallitus ei toimi ennustettavasti eikä anna kunnille riittävästi varoja palvelujen hoitoon. Hän kummastelee Heinäluoman väitettä, että kuntien vaikeudet eivät johtuisi Vanhasen hallituksen toimista.

- Valtion antamat uudet velvoitteet ja rahoituksen kiristys, viimeisimpänä kunnilta otettu pakkolaina, ovat ajaneet kunnat kriisiin. Näyttääkin siltä, että Heinäluoma yrittää puheenvuorollaan ennemmin kääntää huomion pois todellisesta ongelmasta kuin ratkaista kuntien vaikeaa tilannetta, Sarkomaa paheksuu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme