Mainos
Mainos

Sarkomaa lupaa lisää rahaa koulujen kerhotoimintaan

Opetusministeri Sari Sarkomaa (kok.) lupaa hallitukselta lisää rahaa koulujen kerhotoimintaan. Ministeri kannustaa kuntia talkoisiin kerhotoiminnan elvyttämiseksi.

- Jokaisella peruskouluikäisellä lapsella on oikeus vähintään yhteen harrastukseen. Kerhotoiminnan elvyttämiseksi on juuri laitettu haettavaksi noin kuusi miljoonaa euroa osana Perusopetus paremmaksi eli POP-ohjelmaa, Sarkomaa sanoi lauantaina Helsingissä.

Sarkomaan mukaan nyt on aika purkaa lama-aikana koulujen kerhotoimintaan kohdistetut rajut säästöt. Tavoitteena on, että jokaisessa kunnassa koulujen kerhotoimintaa kasvatetaan. Erityinen tavoite on saada lisää liikunnallisia kerhoja lasten terveysliikunnan edistämiseksi.

Valtion erityisavustuksen saamisen edellytyksenä on, että koulut ja kunnat järjestävät erisisältöistä kerhotoimintaa vähintään 3-5 tuntia viikossa.

- Näin todella lisätään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia ja nuorille voidaan tarjota mielekästä toimintaa koulupäivän jälkeen, Sarkomaa toteaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme