Mainos
Mainos

Sarkomaa ohjaisi veikkausvaroja lisää lasten liikuntaan

Opetusministeri ehdottaa koulujen kerhotoiminnan uudelleen elvyttämistä. Peruskouluikäisistä jopa yli puolet liikkuu liian vähän.

Opetusministeri Sari Sarkomaa pitää välttämättömänä, että kasvavia veikkausvoittovaroja ohjataan nykyistä enemmän lasten ja nuorten terveysliikunnan edistämiseen.

- Koulupihojen kunnostaminen ja koulujen liikuntakerhotoiminnan elvyttäminen ovat tehokkaita ja edullisia tapoja edistää lasten liikuntaa. Näiden toimien kautta myös tavoitetaan kaikki koululaiset, Sarkomaa muistuttaa.

Liikuntakerhojen tavoitteeksi on ministerin mukaan asetettava, että jokaisella lapsella olisi mahdollisuus yhteen liikunnalliseen harrastukseen.

- Laman aikana alas ajetun koulujen kerhotoiminnan vahvistaminen on tässä erinomainen keino.

Sarkomaa pitää lasten ja nuorten liikunnan vähäisyyttä tikittävänä aikapommina. Peruskouluikäisistä pojista ja tytöistä jopa yli puolet liikkuu liian vähän, mikä lisää elintasosairauksia ja liikalihavuutta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme