Mainos
Mainos

Sarkomaa patistaa vanhempia ryhtiliikkeeseen

Opetusministeri Sari Sarkomaan (kok.) patistaa vanhempia ryhtiliikkeeseen kasvatusvastuunsa kantajina. Ministerin mielestä mielestä keskustelu koulu-uhkauksista on joutunut väärille urille, kun keskitytään rangaistusten kiristämiseen.

- Jokaisen äidin ja isän on otettava asia puheeksi kotona ja kerrottava lapsille ja nuorille, että pienikin uhkaus tai siihen viittaava ilkivalta on vakava asia ja rikos.

Lapsille ja nuorille on entistä vahvemmin korostettava oikean ja väärän merkitystä.

- On kerrottava, mitä vaikutuksia uhkauksilla on koulutyöhön ja mitä uhkauksista sen tekijälle seuraa. Päävastuu tässä on vanhemmilla, ministeri painottaa.

Nuorin koulu-uhkaaja 10-vuotias

- Jokelan jälkeen on tehty yli 200 koulu-uhkausta. Tekijöinä on pääosin ollut oppilaita, jotka vähät välittävät kouluyhteisön hyvinvoinnista ja kirjoittelevat uhkauksia koulujen kalusteisiin, seiniin ja nettiin. Nämä lapset ja nuoret on saatava ajattelemaan tekonsa seurauksia ennalta, eikä tätä käytöstä voi valitettavasti kitkeä muuttamalla rangaistusten mitta-asteikkoa, Sarkomaa sanoo.

Nuorin koulu-uhkaaja on ollut 10-vuotias. Jo tämä kertoo Sarkomaan mukaan sen, että sakkotuomion muuttaminen vankeusrangaistukseksi ei ole ratkaisun ydin.

Opetushallitus on tuottamassa kouluille materiaalia, jonka avulla nuorten kanssa voidaan ryhtyä rikostentorjuntaan tähtäävään työhön. Materiaalia on tarkoitus käydä läpi yhdessä vanhempien kanssa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme