Mainos
Mainos

Sarkomaa pitäisi lukiot ja ammattikoulut erillään

Opetusministerin mielestä on hyvä, että lukiot ja ammattikoulut tuovat työmarkkinoille erilaisin taidoin varustettuja nuoria.

Opetusministeri Sari Sarkomaa (kok.) haluaa pitää lukiot ja ammattikoulut omilla tonteillaan. Ministerin mielestä myös ero ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen välillä on järkevää säilyttää.

- Duaalimallia vahvistetaan kaikilla koulutusasteilla, hän totesi Opetushallituksen järjestämän seminaarin avajaisissa.

Sarkomaa katsoo, ettei Suomeen ole järkevää perustaa esimerkiksi ammattilukioita. Hänen mielestään lukioista ja ammattikouluista tulee työmarkkinoille sopivasti erilaisin taidoin varustettuja nuoria.

Sarkomaan mukaan korkeakoulujen kannattaa pyrkiä yhteistyöhön esimerkiksi kirjastojen ja laitteiden osalta. Hän kuitenkin painotti, että yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opintosisällöt on pidettävä erillään.

- Ammattikorkeakoulujen tehtävissä painottuu alueellinen kehitystehtävä ja käytännönläheinen työelämälähtöinen opetus. Yliopistot harjoittavat perustutkimusta ja antavat siihen perustuvaa opetusta, Sarkomaa sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot