Mainos
Mainos

Sarkomaa sallisi seurakunnan vapaan valinnan

Opetusministeri sallisi kirkon jäsenille mahdollisuuden valita itse seurakuntansa omien tarpeiden ja elämäntilanteen mukaan.

Opetusministeri Sari Sarkomaa sanoi tänään Suomen uskonnonopettajain liiton seminaarissa, että etenkin kaupungeissa luonteva yhteys omaan seurakuntaan katkeaa liian helposti muuttoon seurakuntarajojen ulkopuolelle.

Ministeri kehotti kirkkoa luottamaan entistä enemmän jäseniinsä. Jos seurakunnan valinta olisi vapaata, kirkon jäsenet voisivat tehdään valinnan oman elämäntilanteensa ja tarpeidensa mukaan. Kirkkolakia olisikin hänen mukaansa tältä osin muutettava.

Hallituksessa kirkollisasioista vastaa kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (r.).

Sarkomaa korosti myös uskontokasvatuksen merkitystä osana laajaa yleissivistystä. Hänen mukaansa uskonto on merkittävä osa kulttuuri-identiteettiä.

- Tarvitsemme jatkossakin laadukasta uskonnonopetusta, joka auttaa meitä tuntemaan juuremme. Oman uskonnon ja sen arvojen hahmottaminen on lapselle ja nuorelle tärkeä asia. Oman uskonnon opetus on koulujen uskonnonopetuksen tärkein painopiste.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme