Mainos
Mainos

Sarkomaa: Suomeen eläinasiavaltuutetun virka

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskunnan eläinsuojeluryhmän puheenjohtaja Sari Sarkomaa on tehnyt eduskunta-aloitteen eläinasiavaltuutetun viran perustamisesta.

Sarkomaan mukaan viran perustamisella voitaisiin varmistaa, että eläinten hyvinvointiin ja suojeluun liittyvät epäkohdat saadaan vihdoin korjattua.

Eläinasiavaltuutettu tekisi virkansa puolesta eläinsuojelua ja eläinten hyvinvointia koskevia aloitteita. Muina vaikuttamiskeinoina valtuutettu käyttäisi ensisijassa suosituksia, ohjeita ja neuvoja.

Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto on luovuttanut maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalle tuhansien allekirjoittaman adressin maaliskuussa 2008. Anttila on luvannut toimia eläinsuojelun räikeiden puutteiden korjaamiseksi, ja Sarkomaan mielestä eläinasiavaltuutetun viran perustaminen olisi ensimmäinen, konkreettinen askel lupauksen lunastamiseksi.

Sarkomaa painottaa, että valtiolla on vastuu eläinsuojelulain toteutumisesta ja valvonnasta. Tämä pätee myös eläinten hyvinvoinnin parantamiseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot