Mainos
Mainos

Sarkomaa: Tekniikan korkeakoulupaikkoja vähennettävä

Opetusministeri Sari Sarkomaa on huolissaan tekniikan alan korkeakoulujen opetuksen laadusta. Jotta laatu voitaisiin turvata vastaisuudessa olisi alan koulutuspaikkoja vähennettävä, sanoo Sarkomaa.

Opetusministeri Sari Sarkomaan (kok.) mukaan tekniikan alan korkeakoulupaikkoja on vähennettävä sekä ammattikorkeakouluissa että yliopistoissa. Vähennystarvetta ministeri perustelee koulutuksen laadun turvaamisella.

- Erityisesti kauppatieteissä ja teknisissä tieteissä opiskelijaa kohti käytettävissä olevat rahat ovat Suomessa merkittävästi jäljessä kansainvälisestä kärjestä. Opiskelija-opettaja-suhdetta on parannettava koulutuksen laadun turvaamiseksi. Tämä on myös eräs keino koulutuksen läpäisyasteen parantamiseen, Sarkomaa sanoi Tampereen teknillisen yliopiston lukuvuoden avajaisissa.

Ministeri pitää nykyistä koulutusta myös varsin hajautuneena, sillä teknillistä korkeakoulutusta annetaan seitsemässä yliopistossa ja 24 ammattikorkeakoulussa. Sarkomaa vaatii korkeakouluja profiloitumaan selkeämmin omille osaamisaloilleen. Uusille koulutusyksiköille ei Sarkomaan mukaan ole tarvetta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot