Mainos
Mainos

Sarkomaa: Yksityishenkilöiden rahahanat auki yliopistoille

Suomessa parhaillaan käynnissä oleva yliopistouudistus tulee vaikuttamaan korkeakoulujen rahoitukseen merkittävästi.

Tämän vuoden alusta tuli voimaan lakimuutos, jossa yritysten tekemien lahjoitusten verovapausrajaa nostettiin 250 000 euroon. Vielä laki ei koske yksityishenkilöitä, mutta MTV3:n Huomenta Suomen vieraana ollut opetusministeri Sari Sarkomaa toivoo, että verovapaus saataisiin vuodenvaihteessa koskemaan myös yksityishenkilöitä.

- Yritysten antama raha ohjataan yliopistojen säätiölle, jolloin se voidaan käyttää yliopiston kehittämiseen, eikä sitä tarvitse kohdentaa mihinkään tiettyyn, Sarkomaa kertoo.

Yliopistot yhdistyvät suuriksi yksiköiksi

Teknillinen korkeakoulu, Kauppakorkeakoulu ja Taideteollinen korkeakoulu yhdistyvät uudeksi Aalto-korkeakouluksi. Kyseessä ei ole kuitenkaan ainoa Suomen yliopistoja ravisteleva liitos.

- Yliopistojen tarpeet arvioidaan uudestaan. Muun muassa Joensuun ja Kuopion yliopisto yhdistyvät uudeksi kokonaisuudeksi, ja Jyväskylän ja Tampereen korkeakoulut yhdistyvät keskenään, Sarkomaa kertoo.

Sarkomaan mukaan yliopistomaailmassa kaivataan muutosta. Tarkoituksena on parantaa opiskelun edellytyksiä Suomessa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot