Mainos
Mainos

Sarkomaan ero: Miksei miesministeri eroa perhesyistä?

Kuva: Lehtikuva

Opetusministeri Sari Sarkomaan eroaminen ministerin tehtävästään perhesyistä aloitti keskustelun perheellisen naisen mahdollisuuksista edetä urallaan Suomessa.

- Ero herätti ristiriitaisia tunteita, sillä netissä monet ajattelivat, että on hienoa, että huippuasemassa oleva henkilö uskaltaa luopua vallasta.Toisaalta netissä osa kysyi, miksi taas nainen, miksi kukaan miesministeri ei tee tällaisia valintoja, sanoo Väestöliiton erikoistutkijaAnna Rotkirch MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Myös uudeksi opetusministeriksi valitulta Henna Virkkuselta kysyttiin heti, miten hän perheensä ja uransa yhdistää. Kysymys esitetään aniharvoin miespolitiikolle.

- On tärkeätä ymmärtää, että vaikka Sarkomaa sanoi, että kyseessä oli hänen henkilökohtainen ratkaisunsa, ongelma on yleinen. Varsinkin koulutetut ihmiset hankkivat lapsia yhä myöhemmin, 30 - ja 40 -vuotiaina. Jos pääset johtaviin tehtäviin, olet mies tai nainen, sinulla on pieniä lapsia. Nyt olisi hyvä hetki puhua julkisuudessa siitä, voiko johtavassa asemassa olevalla ihmisellä olla pieniä lapsia ja jos on, miten silloin järjestetään työt.

Sari Sarkomaan eroaminen kummastuttaa myös siksi, että hallitus sanoi aloittaessaa tekevänsä pienten lasten ministerivanhempien työn mahdolliseksi.

- Nyt voitaisiin kysyä, miksei sitä tehty mahdolliseksi, Rotkirch alleviivaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme