Mainos
Mainos

Sars-epäillyn ensimmäiset testit puhtaita

Kymenlaakson keskussairaalassa hoidettavan sars-epäillyn PCR-testinäytteet ovat olleet negatiivisia. Potilaasta otettiin tänään lisänäytteitä, joiden tulos on määrä ratketa perjantaina.

Paranemassa olevaa miestä pidetään eristyksissä seitsemän päivää oireiden lakattua. Myös hänen vanhempansa ja kaksi sisarustaan ovat toistaiseksi eristettyinä. He eivät ole saaneet sarsiin viittaavia oireita.

Kotkalaismies hakeutui hoitoon viikko sitten korkean kuumeen ja yskän vuoksi. Hänet luokiteltiin tällöin sars-epäillyksi. Seuraavana päivänä miehen todettiin täyttävän todennäköisen sars-tapauksen tunnusmerkit, kun miehelle kehittyi keuhkokuume. Potilas oli palannut Filippiineiltä samana päivänä ennen sairastumistaan.

Vaara saada sars maassa on paikallisten terveysviranomaisten mukaan hyvin pieni. Filippiineillä sars-tapauksia on ollut tusina, kaikki pääkaupungissa Manilassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme