Mainos
Mainos

Sars-testi käyttöön Suomessa

Sars-keuhkokuumeen tunnistava testi on otettu käyttöön HYKS-Laboratoriodiagnostiikan virologian osastolla.

Suomessa on otettu käyttöön sars-keuhkokuumeen tunnistava testi. Geenimonistukseen perustuvalla niin sanotulla PCR-testillä saadaan tunnistettua sarsin aiheuttava uusi koronavirus.

Sars-testi otettiin käyttöön HYKS-Laboratoriodiagnostiikan virologian osastolla 17. huhtikuuta. Testiä jouduttiin käyttämään jo seuraavana päivänä Auroran sairaalaan hoitoon otetun miehen keuhkokuumeen diagnostiikassa. Testissä todettiin, että miehellä ei ollut sars-tartuntaa.

Sars-testi pohjautuu Hampurissa sijaitsevan Bernhard Nocht -instituutin kehittämään testiin, joka julkaistiin elektronisena versiona arvostetussa New England Journal of Medicine -julkaisusarjassa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS arvioi, että Suomessa käyttöön otettu testi on nopea ja luotettava tapa tunnistaa sarsia aiheuttava virus. Kun sars-testiä pyydetään, on hoitoyksikön lääkärin otettava etukäteen yhteys virologian osastolle puhelimitse. Laboratorio ottaa näytteitä ja puheluita vastaan vain hoitoyksiköistä.

Kansanterveyslaitos on perustanut neuvontapuhelimen sarsia ja sen diagnostiikkaa koskevia kysymyksiä varten. Puhelinpalvelua saa numerosta 09-47447000.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot