Mainos
Mainos

Sasi: Afganistanin pommitukset oikea ratkaisu

Ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi on tyytyväinen terrorismin vastaisen liittokunnan menestykseen Afganistanin sodassa.

Sasin mukaan Yhdysvaltojen johtama operaatio on johtanut ihmisoikeuksia systemaattisesti loukanneen ja terroristeja suojelleen Taleban-liikkeen sekä terroristijärjestö Al Qaidan merkittäviin tappioihin. Tehokkaat sotilaalliset iskut täsmäpommituksineen osoittautuivat oikeaksi ratkaisuksi. Myös siviiliuhrien määrä jäi vähäiseksi. Sasi puhui Keski-Suomen Kokoomuksen piirikokouksessa Äänekoskella.

Suomessa pommitusten keskeyttämistä ovat aiemmin vaatineet mm. Keskustan varapuheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki, monet Vasemmistoliiton kansanedustajat ja Vihreä Liitto. Jos näitä neuvoja olisi noudatettu, Taleban olisi edelleen vallassa lähes koko Afganistanissa. Tällöin siviilien, erityisesti naisten, asema olisi kestämätön, vakavat ihmisoikeusrikkomukset jatkuisivat eikä humanitaarisen avun kuljetuksiakaan saataisi perille. Vain harvoin on joidenkin poliitikkojen mielipide osoittautunut niin nopeasti niin vääräksi, Sasi sanoo.

Sasi korostaa, että Talebanin jälkeiseen Afganistaniin on mahdollisimman nopeasti luotava väliaikainen hallinto, johon kootaan kaikki keskeiset poliittiset ryhmittymät ja väestönosat. Talebanin kukistuminen mahdollistaa myös humanitaarisen avun ja maan jälleenrakentamisen.

Afganistanin ankaran talven lähestyessä näillä toimilla on kiire. Suomen tulee omalta osaltaan olla valmis mahdollisiin rauhanturvaamisoperaatioihin ja siviilihallinnon rakentamista tukeviin toimiin, painottaa Sasi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme