Mainos
Mainos

Sasi: Doping-lait harkintaan

Doping-aineiden maahantuonnin kieltävä rikoslain tarkistus on jäänyt pöydälle hallituksessa ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasin pyynnöstä.

Kimmo Sasi

Ulkomaankauppaministeri Sasi pyysi asian pöydälle perehtyäkseen esitykseen tarkemmin. Sasi sanoi pitävänsä asiaa niin monimutkaisena, että hän haluaa pohtia sitä vielä. Rangaistusasteikkojen suhde muihin vastaavanlaisiin rikoksiin, doping-aineiden määrittely ja listaaminen ovat Sasia askarruttavia asioita.

Sasi katsoi, ettei lakia voi säätää ilman, että siinä tarkoitetuista aineista on olemassa ainakin alustava lista. Kiellettyjen doping-aineiden listoilla on nimittäin nyt esimerkiksi alkoholi, Sasi sanoi. -Tämä on periaatteessa niin merkittävä esitys, että perehdytään siihen rauhassa. Nyt kun on puhuttu, että ministerit tekee päätöksiä eivätkä tiedä mitä ovat päättäneet, niin sittenpähän ainakin tiedetään mitä on päätetty, Sasi sanoi.

Esitys tullee uudelleen valtioneuvoston käsittelyyn ensi viikolla. Siinä ehdotetaan doping-aineiden laittoman maahantuonnin, valmistamisen ja levityksen tekemistä rikoslain vastaiseksi. Aineiden käyttöä ei esitetä rangaistavaksi.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme