Mainos
Mainos

Sasi: Keskustan ja vihreiden päätökset määräävät jatkon

Täydellisessä umpisolmussa olevat neuvottelut hallituksen muodostamiseksi jatkuvat jälleen tänään. Kokoomuksen Kimmo Sasin mukaan päivä lähtee käyntiin Jyrki Kataisen jatkaessa neuvotteluja.

Keskusta miettii omassa kokouksessaan lähteekö se mukaan hallitusneuvotteluihin. Vihreillä mietteitä herättää Sasin mukaan kysymys siitä, haluaako se keskustan kanssa samaan hallitukseen.

Sasin mukaan neuvottelut kokeneen keskustan kanssa ovat osoittaneet, että puolue harkitsee vakavasti mukaan lähtemistä.

– Heidän asettamilla ehdoilla on tietysti oma merkityksensä, Sasi sanoo.

– Myös vihreiden päätöksellä on merkitystä; jos he eivät halua mukaan, täytyy neuvotteluihin saada perussuomalaiset, jotta saadaan enemmistöhallitus muodostettua.

Jyrki Katainen tapaa huomenna eduskuntaryhmien puheenjohtajat. On siis mahdollista, että huomenna vaihtuu hallitustunnustelija. Sasi on kuitenkin luottavainen, että Katainen saa jatkaa tehtävässään.

– Kaikki on mahdollista, mutta tuntuu, että kaikissa puolueissa on todettu, että Katainen voi jatkaa tunnustelijana.

Perussuomalaisten mukaantuleminen aiheuttaisi jälleen uusia mutkia neuvotteluille. Pitäisikö perussuomalaisille antaa erivapauksia liittyen euromaiden tukemiseen?

– Se on selvää, että asiasta joudutaan keskustelemaan, jos perussuomalaiset on neuvotteluissa mukana, Sasi sanoo.

– Eduskunta on kuitenkin antanut jo valtuutuksen hyväksyä sekä portugalin tukemisen että myöhempien lainojen takaamisen. Siihen on jo Suomen puolelta tukeuduttu, joten eduskunnan työ on tämän osalta myöhemmin vain täytäntöönpanoa, hän selvittää tilannetta.

Sekava tilanne saanee siis jonkinlaisia vastauksia tänään, ja lisää seuraa huomenna.

Katso kokoomuksen Kimmo Sasin haastattelu: (Huomenta Suomi 6.6.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme