Mainos
Mainos

Sasi: Kioton sopimus arvioitava uudelleen

Ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasin mielestä Kioton ilmastosopimus täytyy arvioida uudelleen Yhdysvaltojen irtautumisen valossa.

Hän sanoo Nykypäivän haastattelussa uskovansa Suomen energiapolitiikan ja ilmastostrategian joutuvan tämän seurauksena uuteen tarkasteluun. Suomi voi Sasin mukaan olla mukana Kioton toimeenpanossa vain, jos kaikki muut suuret maat ratifioivat sen.
-Jos näin ei käy, ei se Suomelle kovin paljon ratkaisuvaihtoehtoja jätä. Ei Suomen niissä oloissa kannata olla yksinäinen Don Quijote.

Sasi epäilee, että Yhdysvallat saa seuraajia. Japani, Ranska ja Saksa "seuraavat omaa kilpailukykyään". Suomessa, Euroopassa ja Japanissa on harkittava asiaa uudelleen. Ellei Kioton sopimus toteudu, ei Suomessa Sasin mielestä kannata maksaa energiasta kovin paljon lisähintaa. Ydinvoimakeskusteluun hänellä on selvä kanta. -Ydinvoimahan on ympäristöystävällisin energiamuoto, Sasi sanoo.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme