Mainos
Mainos

Sasi: Kynnys Vanhasen rikostutkinnan aloittamiseen hyvin alhainen

Huomenta Suomessa vieraillut Kimmo Sasi (kok.) antoi hyvin vahvan signaalin, että Vanhasen jääviysepäily lähtee poliisin esitutkintaan.

- Kynnyshän tosiasiassa on varsin alhainen. Että kun esitetään jonkunnäköisiä syitä, että voi olla mahdollista, että rikos on tapahtunut, mitään varmuuttahan ei tarvitse olla, niin silloin esitutkinta voidaan aloittaa, Sasi sanoo.

Kuitenkin siinä tapauksessa, että Vanhasen tapaus lähtee esitutkintaan, sen päätyminen valtakunnan oikeuteen on vielä hyvin epäselvää. Esitutkinta luovutetaan sen valmistuttua vielä perustuslakivaliokunnalle, jonka jälkeen valiokunta pohtii jälleen Vanhasen syyllistymistä rikokseen ja ministerin korkean syytekynnyksen ylittymistä. Jos asia vielä tämän jälkeen etenee, on eduskunnan äänestettävä siitä, viedäänkö asia valtakunnan oikeuteen.

Peruslakivaliokunnan puheenjohtajan mukaan oikeuskansleri Jaakko Jonkan mielipiteellä on asiassa paljon merkitystä.

- Tietysti, kun hän lähettää asian perustuslakivaliokuntaan, joka on ensimmäinen vaihe mahdollisessa valtakunnanoikeusprosessissa, niin tietystihän hänen mielipiteillään on merkitystä.

Kokous, jossa perustuslakivaliokunta päättää asian viemisestä esitutkintaan, alkaa tänään kello 10.

Katso Kimmo Sasin haastattelu: (Huomenta Suomi 12.10.2010)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot