Mainos
Mainos

Sasi luopuisi etuuksien korotuksista ja kiristäisi kulutusveroja: "Leikataan yhdellä kertaa kunnolla"

Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajan Kimmo Sasin (kok) mukaan Suomen talouden tasapainottamiseksi on leikattava menoja – eikä vain välttämätön riitä.

– Aikaisemmista kriiseistä on opittu, että jos leikataan vain välttämätön, tämä ei riitä luomaan positiivista tunnelmaa. Leikataan yhdellä kertaa kunnolla, Sasi sanoi tänään MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Eduskunta alkaa tänään käsitellä valtion ensi vuoden talousarviota. Sasi toteaa, että huonojen talousnäkymien vuoksi budjettia joudutaan tasapainottamaan ensi vuonna, tai vaihtoehtona on tehdä ratkaisuja vuoden 2014 budjettiin.

Sasin mukaan juustohöyläperiaatteella saadaan leikattua luopumalla esimerkiksi erilaisten etuuksien indeksikorotuksista. Lisäksi tasapainoa voitaisiin Sasin mielestä hakea kiristämällä kulutusveroja.

– Arvonlisäveroa on pakko nostaa. Myös polttoaineveroa ja sähköveroa saadaan kerättyä, Sasi pohti.

Hän huomautti, että samalla on pyrittävä luomaan kasvua tekemällä investointeja, joista seuraa "selvästi tuottoa ja tuloa valtiolle".

(MTV3)

Katso valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajan Kimmo Sasin (kok) haastattelu: (Huomenta Suomi 17.12.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme