Mainos
Mainos

Sasi: "Miksi Suomi vaikenee Hodorkovskista?"

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.) ihmettelee, miksi Suomi ei ole ottanut mitään kantaa Mihail Hodorkovskin tuomioon. Entinen öljy-yhtiöjohtaja on tuomittu talousrikoksista 14 vuodeksi vankeuteen Venäjällä. Tuomiota on pidetty poliittisena.

Sasi kysyy hallitukselta, oliko tässä tapauksessa joitakin erityisiä syitä, minkä vuoksi Suomen mielestä asiasta ei ole syytä lausua mitään. Häntä kiinnostaa myös, onko vaikeneminen linjattu yhteistoiminnassa presidentin ja valtioneuvoston kesken.

Sasi viittaa siihen, että useat länsimaat ovat julkisesti ottaneet kantaa tuomioon. Sen on katsottu olevan ristiriidassa oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin periaatteiden kanssa.

Hallitukselta halutaan myös arviota siitä, missä määrin oikeudenkäynnit ovat oikeudenmukaisia Venäjällä yleensä ja erityisesti Hodorkovskin tapauksessa.

Sasi on ottanut asian esille kansanedustajan kirjallisessa kysymyksessään.

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) vastasi pian blogissaan, että Suomi luonnollisesti on asiassa EU:n linjoilla.

- Olemme jatkuvasti eri yhteyksissä, myös esim. Etyj-ympyröissä, korostaneet oikeusvaltion periaatteiden tärkeyttä. Siihen kuuluu olennaisesti tasavertaisuus oikeuden edessä, Stubb kirjoittaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme