Mainos
Mainos

Sasi: Pk-yrityksille tukea kansainvälistymiseen

-Suomalaisia pk-yrityksiä kohtaavat riskit ovat tänä päivänä suuret verrattuna entiseen, suljettuun talouteen. Markkinoiden avautuminen ja suuntautuminen korkeaan osaamiseen pakottavat katsomaan globaalitaloutta avoimena mahdollisuutena, ja suuntaamaan alusta alkaen kansainvälisille markkinoille, totesi ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi puheessaan Finpron ja Matkailun Edistämiskeskuksen uusien toimitilojen avajaisissa Lontoon Hammersmithissä tänään.

Sasi korosti alati kasvavaa tarvetta Finpron asiantuntija- ja yrityskehitystoiminnalle todeten, että vain harvoin pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on osaamista tai resursseja heittäytyä yksin rohkeasti ja suoraan kansainvälisille markkinoille.

Samalla ministeri totesi, että uudistukset Finpron 38 maahan levittäytyvässä vientikeskusverkostossa ovat olleet onnistuneita. Vientikeskusverkostoa uudistettaessa voimavaroja on keskitetty sinne missä kysyntää ja tarvetta on eniten. Oikea osaaminen on keskitetty oikeisiin paikkoihin, ja verkosto palvelee nyt entistä paremmin asiakasyritysten todellisia tarpeita sekä alueellisen suuntautumisen että osaamisrakenteen suhteen.
Sasi totesi uusissa tiloissa avatun Finpro UK-Benelux -aluekeskuksen käynnistämisen olleen vakaa askel tällä kehityspolulla. Yksikkö on ollut organisaation edelläkävijä, yksi kuudesta pilotista, jossa uutta aluekeskusten toimintamallia testataan ja kehitetään edelleen. Sasin mukaan kokemukset osoittavat, että yhteistyömalli tuottaa hyviä tuloksia.

Ulkomaankauppaministeri kiinnitti huomiota myös Matkailun Edistämiskeskuksen, Finpron ja Suomen suurlähetystön hedelmälliseen yhteistyöhön. Lontoossa MEK ja Finpro ovat toimineet yhteisissä tiloissa jo vuosikymmenen. Tämä on tuonut kustannussäästöjä molemmille. Tärkeämpää on kuitenkin ollut organisaatioiden toinen toistaan tukeva työ. Sasin mukaan Matkailun Edistämiskeskuksen toiminta ansaitseekin erityisen tunnustuksen. Brittiläisten turistien määrä Suomessa on kaksinkertaistunut kuudessa vuodessa.

- Lienee perusteltua toivoa, että entistä tutumpi Suomi tekee myös taloudellisen yhteistyön yhä mutkattomammaksi, Sasi sanoi.

Hän päätti puheensa todeten, että Finpro ja MEK ovat tehneet tärkeää ja tuottavaa työtä Suomelle erittäin merkityksellisellä markkina-alueella. Tämän työn merkitys ei ole katoamassa talouden uudistuessa tai rajojen madaltuessa. Päinvastoin, tehtävän merkitys kovenevassa kilpailussa on entisestään korostumassa.

- Suomalaisyritysten ja koko Suomen kyky menestyä kansainvälisillä markkinoilla on ja pysyy Suomen elinkeinoelämän ja -politiikan keskeisenä haasteena, summasi Sasi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme