Mainos
Mainos

Sasi: SDP yrittää kiinnittää huomion optioasiassa muualle

Väli-Suomen sanomalehtien mukaan SDP puuhaa parhaillaan laajaa kokoomuksen kansanedustajan Kimmo Sasin vastaista rintamaa. Sasin mielestä SDP yrittää kiinnittää huomion Fortumin optioasiassa muualle.

Kokoomuksen kansanedustajan Kimmo Sasin mielestä SDP yrittää nyt kiinnittää huomion Fortumin optioasiassa muualle. Väli-Suomen sanomalehdet kertoivat tänään, että SDP puuhaa parhaillaan laajaa Sasin vastaista rintamaa. Se saattaa johtaa siihen, että kokoomus joutuu vaihtamaan puheenjohtajaa arvostetussa eduskunnan perustuslakivaliokunnassa.

- SDP:n ei nyt pidä yrittää kiinnittää optioasiassa huomiotaan muualle, vaan valmistautua kohtaamaan totuus ja vastuu lähiviikkoina. Puheenjohtaja Eero Heinäluoma joutuukin ratkaisemaan, kuinka SDP:n ministerit aikovat kantaa vastuunsa asiassa, Sasi kommentoi lauantaina tiedotteessaan.

Sosiaalidemokraattien mitta täyttyi, kun Sasi vaati entisiä kauppa- ja teollisuusministereitä Sinikka Mönkärettä ja Erkki Tuomiojaa henkilökohtaiseen korvausvastuuseen valtionyhtiö Fortumin optioista. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman sanoi Väli-Suomen sanomalehdissä, että puolueen piirissä ja sitä laajemminkin on oltu jo kauan huolissaan siitä, ettei puheenjohtaja Sasi ole ymmärtänyt omaa rooliaan.

Sasin mukaan eduskunnan talousvaliokunta selvittää ministereiden poliittiseen vastuuseen liittyvät kysymykset.

- Olen kehottanut talousvaliokunnan puheenjohtajaa selvittämään, voisiko vahingonkorvauslaki tulla sovellettavaksi ministereiden toiminnan arvioinnissa. Asia on kaikilta osin kansanedustaja Jouko Skinnarin (sd.) johtaman talousvaliokunnan ratkaistavana. Minun on vaikea ymmärtää, mikä asioiden selvittämisessä SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajaa niin hermostuttaa, Sasi sanoi.

Katainen toivoo Sasilta parempaa harkintaa

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen myöntää lehtien haastattelussa, että puolueen eduskuntaryhmässäkin on toivottu Sasilta nykyistä parempaa harkintaa esiintymisissä perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana. Kataisen mukaan korvausten vaatiminen demariministereiltä oli Sasilta "huonosti harkittu" lausunto.

SDP voi onnistua sysäämään Sasin puheenjohtajan paikalta vain, jos ryhmä saa kerättyä epäluottamuslauseen taakse myös muut puolueet. Näin luotaisiin painetta kokoomukselle, jotta se vaihtaisi Sasin toiseen edustajaansa.

Kimmo Sasin mukaan Fortumin optioasia ei nyt kuulu millään muotoa eduskunnan perustuslakivaliokunnalle.

- Perustuslakivaliokunnalle kuuluvat vain ministerivastuulain mukaiset kysymykset, jotka liittyvät ministereiden rikosoikeudelliseen vastuuseen. Siten minun on vaikea ymmärtää perustuslakivaliokunnan tai sen puheenjohtajan siinä roolissa sotkemista optioasiaan millään tavalla, hän sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme