Mainos
Mainos

Sasi: Suomi tyytyväinen Ruotsin EU- valmisteluihin

Suomi on ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasin mukaan tyytyväinen tulevan viikonlopun Tukholman Eurooppa-neuvoston valmisteluihin.

Sasi puhui asiasta EU:n yleisten asiain neuvoston kokouksessa Brysselissä tänään. Sasi huomautti, että perjantaina ja lauantaina pidettävän Tukholman huippukokouksen pääaiheita ovat mm. työllisyys- ja kilpailukykystrategian toteuttaminen eli kestävän julkisen talouden turvaaminen ikääntyvässä Euroopassa. Euroopan unionin jäsenmaiden edustajat tapaavat Tukholmassa myös Venäjän presidentin Vladimir Putinin.

Tapaamisessa keskitytään etenkin taloussuhteisiin. Suomi on Sasin mukaan kiinnostunut varsinkin kauppa- ja yhteistyösopimusten pitävyydestä ja energiadialogin aloittamisesta. EU:n yleisten asiain neuvoston kokouksessa Brysselissä keskeiseksi asiaksi nousi Makedonian tilanne. Makedonian rajojen ja koskemattomuuden turvaamista pidettiin hyvin tärkeänä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot