Mainos
Mainos

Sasi: Taistelukoptereista esitys

Ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi sanoo, että hallituksen pitäisi tehdä esitys taisteluhelikopterien hankkimisesta viimeistään keväällä.

Suomi on jo päättänyt ostaa puolustusvoimille kuljetuskoptereita 2,2 miljardilla markalla. Sasin mielestä niiden suojaksi tarvitaan myös taistelukoptereita.

Edellinen eduskunta torjui taistelukopterikaupat ja asiasta noussee jälleen kiivas poliittinen kädenvääntö. Ennen Sasia valtioneuvoston jäsenistä vain puolustusministeri Jan-Erik Enestam on näyttänyt vihreää valoa hankinnoille. Pääministeri Paavo Lipponen tuskin näkee hanketta minään peikkona, mutta ulkoministeri Erkki Tuomiojan kerrotaan vastustavan taistelukoptereita tiukasti. Valtiovarainministeri Sauli Niinistö puolestaan saattaa kavahtaa miljardien aseostosta.

Kansainvälinen aseteollisuus ei ole milloinkaan uskonut, että Suomen kielteinen päätös olisi lopullinen. Esimerkiksi yhdysvaltalainen Boeing on on mainostanut suomalaisissa sotilaslehdissä Apache-koptereitaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme