Mainos
Mainos

Sasi tiukentaisi sosiaaliturvan ehtoja

Ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi ehdottaa sosiaaliturvan ehtojen tiukentamista. Sasin mielestä velvollisuus tehdä työtä pitäisi yhä useammassa tapauksessa asettaa tuen saamisen ehdoksi. Näin pitäisi Sasin mielestä olla silloin, jos työtä on järjestettävissä ja henkilö voi sitä terveytensä puolesta tehdä.

Kokoomuksen vappujuhlassa Helsingissä puhunut Sasi piti tärkeänä, että Paavo Lipposen toinen hallitus jatkaa työtä ns. kannustinloukkujen purkamiseksi. Hän korosti erityisesti toimeentulotuen kehittämistä niin, että sen varassa elävä perhe aina hyötyy tekemästään työstä.

Sasi otti esille myös EU:n hallinnosta ja budjetista vastaavan komissaarin valinnan, mutta ei maininnut tehtävää nyt hoitavan Erkki Liikasen nimeä. Sasin mielestä juuri tätä valintaa on mietittävä huolellisesti.

-Tehtävään on saatava sellainen jyrä, joka komission toimikauden aikana kykenee tekemään olennaisia muutoksia EU:n hallinnon nykyisiin menettelytapoihin, Sasi sanoi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme