Mainos
Mainos

Sasi vaatii asiallista keskustelua perustuslakivaliokunnan lausunnosta

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi torjuu valiokuntaaa kohti suunnatun arvostelun. Hänen mukaansa valtioelinten sopimusten tulee noudattaa perustuslakia.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi vaatii asiallisempaa keskustelua perustuslakivaliokunnan lausunnosta. Kriisinhallintalakia koskenutta lausuntoa arvostelleet poliitikot eivät ole juurikaan puuttuneet sen perusteluihin, Sasi huomauttaa.

- Keskustelu perustuslakivaliokunnan lausunnosta on toivottavaa. Toivon kuitenkin, että keskustelu kohdistuisi lausunnon perusteluihin ja niiden asialliseen kestävyyteen, Sasi sanoo.

Sasi torjuu lausuntoa vastaan suunnatun arvostelun ja sanoo valiokunnan todenneen, että EU:n yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka kuuluvat valtioneuvoston toimivaltaan.

- Tästä valtioneuvoston EU-asioiden toimivallasta ei voida irrottaa mitään osa-alueita tarkoituksenmukaisuusperustein, Sasi painottaa.

Sasin mukaan puolustusvoimien ylipäällikkyys ei voi luoda toimivaltaa, joka menisi perustuslaissa presidentille ja hallitukselle säädettyjen toimivaltuuksien ylitse.

- Perustuslakivaliokunnan tehtävä on itsenäisesti valvoa perustuslain toteutumista. Eri valtioelinten sopimusten tulee kunnioittaa perustuslakia eivätkä ne voi nousta perustuslain yläpuolelle, Sasi sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme