Mainos
Mainos

Sasi vaatii Braxilta tiukennuksia elinkautisvankien vapauttamiskäytäntöihin

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.) on jättänyt kirjallisen kysymyksen elinkautisvankien vapauttamisesta oikeusministeri Tuija Braxille (vihr.).

Sasin mielestä oikeusministeriön pitäisi keskittyä tarmokkaammin kansalaisten turvallisuuden parantamiseen. Sasi on huolissaan siitä, että elinkautisvangit vapautetaan Suomessa liian kevein perustein.

- Mihin toimenpiteisiin hallitus aikoo ryhtyä sen turvaamiseksi, että vapautettava elinkautisvanki vapautetaan vasta sen jälkeen, kun riittävästi on varmistuttu siitä, että hän ei syyllisty uuteen henkirikokseen tai vakavaan terveyttä vahingoittavaan rikokseen, kuuluu Sasin kysymys Braxille.

Suomessa hovioikeus päättää elinkautisvangin vapauttamisesta hankkimansa selvityksen perusteella. Lisäksi se kuulee asiassa rikosseuraamusvirastoa. Sasi huomauttaa, että perusteellisia oikeuspsykiatrisia arvioita ei kuitenkaan pyydetä.

Sasi viittaa kysymyksessään myös Porvoon surmiin. Tuolloin 15 vuotta elinkautista vankeutta istunut, hiljattain vapautettu mies ampui kolme itselleen tuntematonta ihmistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme