Mainos
Mainos

Sasi: Vanhanen voi puhuttaa vaaleissakin

Entiseen pääministeriin Matti Vanhaseen (kesk.) liittyvä jääviystutkinta voi vielä sekoittaa pakkaa kevään vaaleissa.

- Jos eduskunnan täysistunto päättää, että asia menee valtakunnanoikeuteen, niin se varmasti herättää laajaa keskustelua. Sillä toki saattaa olla vaikutusta myös vaalikeskusteluun ainakin jonkin aikaa, sanoo eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.).

Se, kuinka paljon Vanhasen tapaus kolhii keskustaa, riippuu Sasin mielestä osittain siitä, mitä keskusrikospoliisin aineistosta paljastuu ensi viikolla.

- Oikeastaan kaikki puolueet ovat tietyllä tapaa mukana tässä vaalirahoitusasiassa. Mutta tietysti on selvää, että raskas taakka kohdistuisi ensisijaisesti keskustapuolueeseen.

Ennen vaaleja tulee kiire

Ensi tiistaina valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen kertoo perustuslakivaliokunnalle, pitäisikö syyte hänen mielestään nostaa. Lopullisen ratkaisun Vanhasen syytteestä tekee eduskunnan täysistunto.

Sasi myöntää, että eduskunnan pöydällä rönsyää muutenkin tarpeeksi tehtävää ennen huhtikuisia vaaleja.

- Eduskunnan koko talvikausi on erittäin ruuhkainen. On kuitenkin täysin selvää, että Matti Vanhasen asialle löytyy aika, jolloin se voidaan eduskunnan täysistunnossa käsitellä.

Sasi uskoo, että eduskunta kykenee omalta osaltaan päättämään Vanhasen syytteestä viimeistään helmikuun puolivälissä. Eduskuntavaalit käydään huhtikuussa.

(12.10.2010)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme