Mainos
Mainos

Sasi varautuu lihan vientineuvotteluihin

Ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi varautuu neuvotteluihin vientimaiden kanssa, jos suomalaisen naudanlihan kauppa kärsii laajemmin BSE-tapauksen vuoksi. Sasi arvelee sunnuntain Aamulehden haastattelussa, että tautilöydöksellä on vaikutusta Suomen lihanvientiin.

Sasin mukaan tuontikielto on otettava esiin ainakin Baltian maiden kanssa. Baltian maat sulkivat jo perjantaina rajansa suomalaiselta karjalta ja naudanlihatuotteilta. Viron rajat sulkeutuvat viiden vuoden ajaksi ja Latvian sekä Liettuan rajat toistaiseksi. Sasi sanoo sen sijaan olevansa toiveikas sen suhteen, että Pohjoismaat eivät reagoi yksittäiseen BSE-tapaukseen.

Sasi ja maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä neuvottelevat toimenpiteistä huomenna.

-Seuraamme tilannetta ja kokoamme käytettävissä olevan tiedon. Tarvittaessa vientimaat on vakuutettava suomalaisen testausjärjestelmän luotettavuudesta. Kysehän on kuitenkin yhdestä yksittäisestä tapauksesta, kun esimerkiksi Englannissa puhuttiin epidemiasta ja sadoista tuhansista eläimistä, Sasi miettii.

Sasi on samoilla linjoilla kansanedustaja Erkki Pulliaisen kanssa, joka vaatii juomarehuihin parempia merkintöjä. Myös Sasin mielestä lihan ja rehun alkuperä pitää pystyä jäljittämään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme